Erasmusfirande

En härlig dag i det europeiska samarbetets tecken!

 

Vi kunde inte ha valt en bättre dag till att lyfta fram Almunge skolas framgångsrika Erasmusprojekt. Vädergudarna var på vår sida och solen sken från en klarblå himmel när vi firade vår fina placering i tävlingen ”EU-bilden inför Europadagen 2021” samt niornas lyckade arbete med Erasmusprojektet under läsåret. Vi startade med ett stort glassparty för de klasser som hade skickat in bilder till fototävlingen och därmed bidragit till att vi vunnit 2500 kr att köpa glass för. Festen gick av stapeln på skolgården och elever från 8B, 9A och 9B fungerade som värdar i de tre glasskioskerna där det fanns obegränsat med glass samt olika sorters tillbehör. Självklart var eventet Coronaanpassat!

 

På kvällen fortsatte festligheterna i matsalen med en fantastisk middag för åk 9. Vi avnjöt en mycket god trerättersmiddag från Cajsas kök, hade frågesport i lag och umgicks. Stämningen var på topp och alla som deltog åkte hem fulla av energi och med en lyckokänsla i kroppen.

 

Vi ser fram emot att fortsätta vårt internationaliseringsarbete under kommande läsår med bl.a. projektresor till våra partnerskolor i Tyskland och Nederländerna.

Läs mer om projektet här

Sofia Källström (koordinator)

Nadia Wågnert (ämnesansvarig)

Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
Uppdaterad: